Cala Medina IG

Tabung Rumah ;-)

Monday, 13 April 2015

Pelangi

Alhamdulilah

The past 3 month yang sangatlah busy, tapi I still akan  blogwalking hari-hari.Cuma the time when its come to update mine blog its will be the hardest time to write.How to start?...hahha...Nampak "kemalasan" berganda di situ owhk.phewww...

Now I cuba recapped apa yang terjadi sepanjang hujung tahun lalu, and the past 3 month .I hope this entry will not too long .Nanti boring pulak baca....Short but really meaningful to remember...haha


 Lost

After get to know my husband will posting, honestly  I'm lost...During that time i think 2015 will be the tougher part in our life.Even we had been through so many things more than this...(biasalah tengah datang bulan masa ni)..So macam-macam benda merasuk kan ...haha.Thinking that NO TTC after this, living alone , craving for baby..I think we will be in trouble.A week after that , barulah all  the things became better...under-controlled ;-).I believed the Key to be happiness is to be Redha dan bersyukur.Thank you husband yang banyak sedarkan I, which is life is too short..Allah sedang  merancang sesuatu  yang terbaik untuk kita. REDHA


Expecting
Actually I agak tak bersedia to  share about this, sebab masih terlalu awal.So better jangan hebahkan.Tak ramai yang tahu, even my siblings pun masih ada yang tak tak tahu.Tapi I just think this is a right time to share.Dan harap semua dapat doakan yang terbaik untuk kami.Alhamdulilah dengan kuasa Allah, I'm expecting !!  .Di saat I rasa bahawa peluang untuk dapat baby tipis sebab kami makin jauh, Kunfayakun Allah tiada siapa yang tahu.I'm officially pregnant on 21/1/2015.I think it was a conception date, because i realized that i have implementation bleeding.It was not period dan I sangat yakin itu adalah implamentasi.The UPT was faintly tested so many time..:-(.Bila kami minta pengesahan Doc di klinik doc pun tak dapat bagi kata putus yang i preggy, which is Doc suruh i tunggu dan tunggu lagi, But I just cant....So i decided untuk beli Digital Clear Blue..


Tadaaaa.....




18.02.2015

♥Alhamdulilah Syukur pada Allah♥ Thank You Allah makbulkan hajat ibu dan ayah,nenek  dan semua yang mendoakan ..



Alhamdulilah I'm reach to second Trimester now. Ibu and baby was so fine.HB and blood pressure pun owhk..Moga Allah memberikan kekuatan yang luar biasa untuk kami sepanjang 9 bulan ini


Posting Again
Tak sampai sebulan pun  husband di Ipoh, which is tak lama selepas I get to know I'm pregnant.Husband dapat arahan utuk posting di KL.Its was amazing sebab normally for army untuk posting semula selepas diarahkan  posting adalah megambil masa 3-4 tahun ok.Rezeki baby mungkin..I'm totally blessed...Now dah semakin dekat kita .Husband pun happy sangat life keje tempat baru yang lebih convenience & systematic..;-).



Rumah
Rumah baru kami pun dah hampir siap, semua dah settle, tinggal tunggu kunci sahaja.Hebatnya perancangan Allah. "Allah bagi Pelangi selepas hujan."



Ok till them, I think I wanna stop here.......Soon kalau rajin nak cerita the First Trimister.After this more update pasal persiapan nak menyambut baby....


Salam Sayang

XOXO

No comments:

Post a Comment