Cala Medina IG

Tabung Rumah ;-)

Monday, 29 December 2014

Entry terkahir 2014...

Alhamdulilah

2014 almost meet the end

Entry terkahir 2014...

It was very hectic week for the past 1 week...Ya Allah...Kenduri kawin-Dinner-Celebration BirthdayMIL&FIL,Adik ipar accident, heartbreaking...news..


Jamuan Makan Malam Kor 
Honestly this is first time ever joint Messnyte...So agak jakun sikit.Masa ni la nak kenal-kenal dengan officer dan armywife masing-masing...haha. Cuakkkkk...tapi .Rupanya dorang sangatlah sporting , tak sombong pun.. Tak segan la nk borak dengan dorang.

Tarikh : 26.12.2014
Tempat: Hotel Royal Chulan Kuala Lumpur
Masa : 7.00 pm - 12.30 am



Overall ok la..We had enjoyed so much .. cuma tak biasa je ikut cara regimental. hahha...Punya lah nerves nak makan..sampaikan time nak makan udang pun guna sudu. ..so kena siku dengan pengawai sebelah..bhahha


Jamuan Hari Ulang tahun MIL& FIL
Pagi after check out from Royal Chulan terus rush balik ke Batu Pahat for celebration MIL & FIL Birthday & Annivesary.Sangatlah  kelam kabut, lagi-lagi bila tgh sibuk buat persiapan to celebrate dapat call dari my brother in law accident at  Parit Raja masa otw balik kampung........but finally everything going so well even we celebrated on the midnight..


Posting

I did not  know how to react with this.
Berita tentang posting husband , last 3 days I dah dapat tahu, masa beratur masuk ke dewan Hotel Jamuan Makan Malam Kor di Hotel Royal Chulan..26/12/2014)




Feels like to cryinggggg... tapi hati rasa tak berdaya,mata rasa berat sangat nak keluarkan air mata. Semuanya macam mimpi..tapi tiba-tiba I rasa macam ada sesuatu kekuatan datang.... Tell me that "Asmida you must face this...Accept this..Its ok everythings will be ok. Allah ada..Jangan Takut...Jangan Risau.....Pasti ada hikmah dan ganjarannya nanti

Yes husband akan gerak balik Ke Selatan Malam ni, then next week lapor di tempat baru. Dan I akan keseorangan lagi...........sunyi,gelap, takut, rasa kosong, and now No TTC..


Good Bye 2014, Banyak sangatt suka duka kita...Thank You Allah beri  kesempatan untuk kami  merasai nikmat hidup bersama for the past 4 monthhh.

Giving an opportunity to husband untuk berbakti pada keluarga...such a memorable moments...Never forgotten..Alhamdulilah hanya Engkau yang maha mengetahui yang terbaik untuk kami.....

Berilah kekuatan kepada kami...

Kami Redha....

Lets fight for 2015!!!
#suamiisterihujungbulan

2 comments:

  1. kadang2 bila PJJ, Allah mungkin akn bg rezeki ank lebih :)
    stay positif. sbb sekurang2nya kita pernah pregnant kan as.
    aku walaupun tak pjj tp ada kekurangan to get pregnant.
    tak mampu nk cerita kat blog lagi :(
    anyhow, kita usaha, doa dan tawakal.
    semoga ada rezeki zuriat yg soleh dan soleha utk kita :)

    ReplyDelete
  2. eh lupa nak tnya, husband posting mana..?

    ReplyDelete