Cala Medina IG

Tabung Rumah ;-)

Tuesday, 11 November 2014

Kisah September & October

Alhamdulilah

Masih lagi bernafas, sihat, dan bahagia

Terima Kasih Allah, atas segala nikmatmu yang melimpah ruah

Lama tak update ok.SERIUSLY tak ada mood sangat nak update.Niat nak hupdate sambutan hari lahir mak minggu lalu tapi  punyalah malas Nauzubilah....tstttt -_0

Rumah*
Rumah almost 80% complete for sale and purchasing precedure
Sedikit kronologi progress rumah pertama kami

10.10.2014
Got Official Letter from SUK - Bayar booking : RM 1000 to developer

17.10.2014
Jumpa lawyer untuk  sign S&P agrement.Rumah pertama, so payment sangatlah murah, 30% less for stamping.So first payment for guaman dalam 4k.Daftar online di portal treasury.gov.my (sebab husband buat Goverment loan)

3.11.2014
Husband sent all  the document to Sungai Petani, untuk dapat pengesahan dan sign Majikan.

10.11.2014
Pergi ke pejabat lawyer semula untuk ambik salinan guaman yang dorang dah proses (took 2 weeks jugak). Go to pemaju untuk dapatkan Borang 1

12.11.2014
Husband go to MINDEF untuk sent all the document
Our New Syurga soon
huhhh...sekarang dah boleh tarik nafas lega sikit...sebab dah sent borang permohonan di MINDEF,walaupun a few documentyang tak lengkap dan kena resent semula. -_-

Next ... more money to invest....

Moga Allah permudahkan 

Mak*Birthday -7.11.2014
Oleh sebab dah lama sangat tak sambut hari lahir mak berjamaah dengan semua familes, so tahun ni, suggest to all my lovely siblings kita buat kejutan hari lahir mak.Diri sendiri jadi mastermind,so agak kelam kabut sikit...bhahah.Thank You husband for helping me to DIY the Giant card birthday and IG Prop.Thank You kak ita yang sanggup semata-mata balik kampung  walau tak sampai 24 jam untuk raikan hari lahir mak.Thank You abang and adik kat rumahyang pandai berlakon rahsiakan dari mak.Thank You semua yang gigih carik hadiah petang tu untuk menambahkan lagi kejutan hari 
lahir mak 

Tapi I guess maghrib tu mak dah dapat agak dah ada majlis..malam tu..tapi tak tahu majlis apa...
hehheh

Menu  (Pot luck)
Mee Bandung
Bakso
Pulut Kuning
Kari ayam
Secret Recipe Kek
Roti John
Sate
Otak-Otak
Koktel

Kakak Aisyah, Umairah dand Asma' Syakira

I love you so much Puan Yakmah Binti Karso.xoxox

TTC?
I hate to talk about TTC sebenarnya..hahah..EMO eh....bhahha...Sebab kadang.. bila kita terlalu berusaha dan merancang kita lupa ada yang lebih hebat lagi PERANCANG yang MAHA HEBAT di atas sana...I will never ever give up.Sekarang lebih mendidik hati untuk jadi lebih redha, tenang, sabar.Banyakkan muhasabah, istighfar,berzikir dan sedekah.Semoga Allah memberikan rezeki anak untuk kami.


Ok till then

Terima kasih sudi baca sampai habis

salam sayangsssssssssss

No comments:

Post a Comment