Cala Medina IG

Tabung Rumah ;-)

Thursday, 25 September 2014

Isipadu Rasa 1 Zulhijjah 1435

Assalamualikum semua

Sejujurnya tak tahu nak menulis apa.. Takut-takut nanti post ini tiada isipadunya Menceceh...ke mana-mana..

Increement Kerja
Bulan ni dapat increement sikit.Walau tak banyak..tapi Alhamdulilah Rezeki Allah. Target untuk start bayar hutang pinjaman PTPTN Diploma dahulu .Moga Allah tetapkan hati kita dan istiqamah untuk bayar hutang

Kesunyian
Sejak dah menyewa rumah sendiri...Tak lagi duduk dengan kakak rasa lebih lega. At least aurat lebih  terjaga, tak payah nak rasa segan menumpang rumah orang kan. Bebas. Tapi lately ni cepat rasa down bila kena tinggal.Duduk rumah sorang-sorang.Lagi-lagi bila husband outstation dan di arah  untuk balik  ke Kem di utara .Berjauhan lah lagi.....emosi sedikit terganggu...


TTC
Masih lagi dalam mood untuk berTTC..Even suami jauh sekarang ni..harap-harap Allah
permudahkan urusan kami untuk mendapatkan zuriat .Amin


Then? Kan dah cakap tak ada isipadu....;-(


Owh

Selamat Datang Zulhijjah
Bulan yang penuh barakah
Banyak amalan pahala yang boleh diraih
Bayangkan puasa sehari pun menyamai dengan puasa 1 tahun
Allahuakbar!!.....



Kepada yang berkorban
Rupanya bintang yang disembelih tak rasa sakit, apabila kita menggunakan cara penyembelihan yang betul.
Boleh refer article ini 

Selamat Berkorban kepada yang menunaikan ibadah ini

Inshaallah saya akan berkorban tahun ini
Indahnya perasaan ini
Tak sabar rasanya untuk menunggu harinya

Terimalah Korban kami ini Ya Allah
Perkenankanlah hajat dan doa kami  Ya Allah
Terimalah amalan kami
Ampunkanlah dosa-dosa kami.
Gantikanlah dengan yang lebih baik

Amin

No comments:

Post a Comment