Cala Medina IG

Tabung Rumah ;-)

Wednesday, 10 September 2014

Kisah Evening Primrose Oil


Evening Primrose Oil (EPO)

Hari ni tiba-tiba nak share pasal EPO.EPO mungkin supplement biasa bagi orang yang ada masalah not regular  period and fertility.I started to consume EPO last month.

Kalo nak tahu pasal EPO ni memang ada banyak overload information kat Google.So rasa tak perlulah nak copy paste all again information kat sini.

The story wAs like this.Last 2 month entah macam mana during period time, memang tersangatlah sakit..sampaikan terpaksa amik MC.It was a terrible time, tapi luckily ada husband.Dia yang bersungguh-sungguh nak I MC.Banyak gila darah keluarrrrrrr


Then , pergi klinik..Blala Blalala.Doc tu pun bagi MC.(Doc yang sama check masa kena syndrome TTC hari tu)

Doc advise untuk beli EPO.

Evening Primrose Oil (EPO)

Start from that I consume EPO...(Makan after finished period sampailah hari subur)

Ini adalah beberapa kesan EPO yang I alami...(saja share):

1.Masa subur , I perasan memang bnyk gila cervical mucus.....(I think dalam 5 hari macam tu)
2.Next cycle period tak rasa sakit langsung
3.Period on 28 days genap
4.Darah period keluar sikit gila...like spotting...2 hari je dah habis
5.A few days before period rasa watery pada panty liner 


Im not too sure whether this symptom is good or not...Masa tu memang I ingat dah melekat dahh...(malu)...But is not..............Setakat ni  I rasa EPO bagus untuk to those yang nak conceive.But again, lain orang lain lah kesannya kan.

Now I juga ada  amalkan makan asid folic, minum susu kambing,jus delima dan madu for conceive.

Doakanlah moga ada rezeki untuk kami dan all TTcian yang masih menungu zuriat sendiri.
Amin


1 comment: