Cala Medina IG

Tabung Rumah ;-)

Tuesday, 30 September 2014

Cherita Kawan selepas kawin

Kawan selepas kawin

Ni cerita pasal kawan-kawan selepas kawin......... bhahahha

Aku saja cerita sebab tangan ni terasa nak menulis. Saja nak share sebab aku rasa aku mungkin tengah  rindu dengan kawan-kawan aku

Tak banyak pun nak cerita.3 storey 2 line je..

Ragam 1

Ada banyak ragam kawan kawan selepas kawin ni.Ada orang bila dah kawin akan  buat hal memasing. Hal suami isteri sahaja...Ntah susah nak explain.

Aku rasa orang macam ni memang sayang dan taat pada suami Tak boleh jauh dengan suami,manja orang cakap.Sampaikan ko datang dari jauh ni, dengan niat nak menziarah family dia.Tapi bila kau sampaikan hasrat nak datang rumah, dia cakap..ala ____ ada hal la petang ni, nak balik rumah mentua

Ok, dapat kawan macam ni ko kena banyak sabar..jangan buruk sangka.Memang dia ada hal

Ragam 2

Kawan yang tiba-tiba dah lama tak contact...tiba-tiba meseg ko tanya dah ada isi ke belum ..hahah...Isi apa tu? bhahha

Dan ko pun akan jawab belum ada rezeki lagi (dalam hati down..)..eh

Tak apa la anggap je  la dia concern kat ko.Dalam ramai-ramai kawan dia tanya ko pulak tu..


Ragam 3

Kawan yang sembunyikan berita gembira kat ko..Dah pregnant berbulan-bulan tapi sikit pun  tak bagi tahu ko.

Mungkin rasa tak selesa orang tahu dan mugkin juga nak buat kejutan kat ko. Nanti tiba-tiba je ko akan nampak dia post baby born kat facebook dia...

Tak apa la anggap la dia seorang yang sangat menjaga rahsia keluarga.Belum sampai masanya nak bagi tahu kau tu...the time will come babe

...................end....................


Aku sayang kawan-kawan aku

Sebab kawan-kawan kita mencerminkan siapa diri kita kan

Cintailah dan hargai mereka as they are

Moga Allah menjaga ukwah kita hingga syurganya

Amin

3 comments:

  1. i have one. yg no 3 tu. tp lg best bila yg no 3 tu pun sama2 share problem period etc then bila dpt gud news sonyap je. haiyakk.

    takpelah, kita doa yg baik2 je utk kwn2 kita kan as :)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. I have 2, but not no 3.....betul ja..doakan yang terbaik sahaja..:-)

    ReplyDelete