Cala Medina IG

Tabung Rumah ;-)

Thursday, 5 December 2013

Kisah Suami & Kelantan


Ini kisah antara suami dan tempat keje sementara di Kelantan.Sejujurnya memang I tak pernah imagined langsung yang suami akan berpindah randah untuk tuntutan kerja secepat ini.hahhah..

Even though i was keep telling to my self to be very understanding & tolerate  all the time when its come to husband works. When you got  married with someone , for sure la you will married with his working life .

Berjauhan hampir 5 bulan di utara dan selatan , dan kini pantai timur selatan bukanlah sesuatu yang peliks kan untuk army wife.. ...hahha..Tapi dont know why waktu get to know he will moving to Kelantan..Im stil owhk..ala dalam Malaysia lagi..tak yah lah nak sedih sangat..ko pun duduk jauh sekarang ni kan....arghhhhhhhhhhh.........nangis.......basah baju, telkung..-_-. Why so fast?

Perasaan menjadi sangat sebak sebab we have plan everything to be stay together early of 2014. yeyyy...Best , I dah imagined keadaan tu.Dapat tengok muka husband hari-hari..cehhhh....jalankan tanggungjawab as a wife everyday....Masak,basuh baju dan kemas sama-sama....solat berjemaah sama-sama, dating......bla..bla..lagi...dan lagi.. ..the best part dapat kumpul pahala banyak-banyak..having a child....our small house...................bla..bla.......

But I was flying  to High kan.....and  didn't realized Allah plan something better for us.....

Redha

Maybe this is first year kawin,So memngla macam ni...Dalam tempoh untuk menyesuaikan diri lagi............owh ya? .I hope so.! .


 Dari Jb ke Tanah Merah Kelantan berapa jam ea?? Tambang?


4 comments:

  1. jgn sedih ye..Allah is the best planner. :)

    ReplyDelete
  2. la, akk pjj ke dengan husband.. banyakkan bersabar ye kak.. In syaa Allah ada hikmah.. :)

    ReplyDelete
  3. duk t.merah ke...xsure tmbangnye,,tp lau jb - kb dlm 64lebih2 kot...

    ReplyDelete