Cala Medina IG

Tabung Rumah ;-)

Monday, 11 November 2013

Last Review : Video Kawin: Wedding Higlight Kapten Yusuf & Nor Asmida 29.06.13

Salam Maal Hijrah..


I think this is last review kot setelah..berjela-jela I review pasal majlis kawin (boleh refer entry di bawah kalu rajin)...hehe.Honestly, dah lama sangat I nak share video kawin kami ( Video dapat selepas sebulan lebih kami kawin)..tapi segan sebab biasa-biasa sahaja..But I really love it.Its so touched every time I watched this video.Macam tak percaya dah kawin....boleh tengok video kat youtube je pulak tu..^^.Awesome

Ok Videographer antara benda penting yang kami awal-awal highlight dalam checklist must done kami. Rasanya agak mencabar jugak la nak cari videographer yang betul boleh bagi harga yang sangat affordable dan fit dengan budget kami (below RM 1400). 

Tapi AlhamdulilAllah after a pain and struggle looking for  wedding videographer, Finally kami dapat jumpa this man... Danial. Actually dia adalah kawan satu sekolah I dulu, and this is the first time his published wedding video. Luckily dia dibantu oleh one profesional videographer. So boleh tengok balik video ni dihasilkan sangatlah berpuas hati.

For those yang looking for wedding videograpaher with very affordable price , I really suggest you hire this man.His was very professional in work ok.Even kami dah kenal lama, tapi masa wedding I hari tu memang dia serius & comitted. Boleh terima kritikan dan pandangan kami....

For sure you kena play the important role untuk dapat hasil yang terbaik, plan apa yang you all nak buat, kalau boleh tunjukkan video macam mana yang you impikan.The most important thing masa you dapat final editting your video,kalau you rasa tak berpuas hati , you ask them to edit and edit  again, sampai rasa berbaloi dengan apa yang you bayar.

Its Once in a Lifetime kan...! Is it?

So setelah-setelah berkali-kali edited , dan bertubi-tubi idea dan kritikan dari kami berdua yang supercerewet maka terhasilllah video ini:


Presenting :Here we Go!!!

Wedding Video by: Old Photography
Owner: Daniyal
Price: RM 1200  
Person In-charge: 2 person  
Song: Dakmie (Yang Terindah)
Duration: 4.18 minute
Job Complete: One & half  Month

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jikaku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu

Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia

Hingga aku terasa indah
Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah
Ok bye..:)

No comments:

Post a Comment