Cala Medina IG

Tabung Rumah ;-)

Wednesday, 17 July 2013

Life After Married: Honeymoon 1


Lepas dah kawin kita honeymoon la kan apa lagi..eh..ehh Hahah.Since that Hencik Captain work at Kedah, kita orang awal-awal lagi dah plan tak nak membazir!! (Duit pun time tu bukan ada sangat pun kan ..tett).So honeymoon masa otw ke Sungai Petani je owhk.Next time I request nak pg Pulau pulak..haha

Day 1:
Lokasi:Dataran Pahlawan Melaka (Hotel Explorer-as suggested by Eznyza..:)
Ha yang ni memang lawak.Actually kita orang plan nak honeymoon kat Pantai Morib, Banting Selangor...tapi a few friends not suggest honeymoon kat sana.So changed the plan. Overnyte  kat  area Melaka, tengok wayang, then jalan-jalan kat arae sana sampai pagi.Last-last bila sampai hotel , masing-masing berdua terus membuta sampai pagi..-Plan gagal- :P.

Amik Standard Queen.Bilik ni kecik je pun....RM 148 per nyte
So bangun pagi dan terus shoot ke UPNM, Pulang Pedang

Day 2/Day 3-
Lokasi: Cameron Highland (2 days 1 Nyte)
First time jejak kaki ke Cameron Highland. Just Nice ok (tp tak sejuk pun...!!..haha) , Kami exit ke Simpang Pulai.So I pot pet pot pet  dalam kereta, tak sedar pun dah sampai sana...haha.Kami terus shoot ke Kem Slim.Hencik Captain awal-awal lagi dah plan, If nak honeymoon kat cameron stay kem je..So I tak ada masalah.Dalam hati best jugak duduk kem ni ek..haha

Below a few place yang kami sempat melawat:
1- Kem Slim:Inilah Kem Slim .Tak sempat nak amik the whole view dalam kem

View dari pintu depan

Dont misunderstand,  I nak tunjukkan katil je (So biar gambar kami gelap)..hehe.Besar jugak, penat jugak nak mengemas katil besar camgini
Yang ni kat Ruang Tamu.I think size macam sebuah bilik VVIP  jugak.Semua kemudahan lengkap (TV,Peti ais, heather,jakuzi pun ada.........dapur masak je tak ada..ehe)



 2-Ladang Teh Bharat -Tanah Rata
Hehe..cup of tea lebih besar dari I..:P

Here is the ladang owhk!!
Dan ini: Presenting pemilik ladang..:P
Tak banyak benda yang kita orang buat kat sini.Nak minum and beli makanan memang mahal.Btw if korang nk bawak balik ole-ole teh ke untuk family or kekawan nanti.I think you should buy here.Harga much cheaper compare to Ladang Teh Boh, Sungai Palas tu..


3.Kampung Tradisonal Taman Sedia- Tanah Rata
I think tak lengkap kalo go to cameron kalo tak petik Strawberry .So here we are.Banyak sangat ladang strawberry kat area kampung ni.Tapi that time kita orang pergi banyak kedai yang tutup.And  yang tak bestnya ,ada a few ladang yang bukak, but not allow petik strawberry. But luckily finally  dapat jugak kami merasa petik strawberry and makan  bersama coklat kat ladang strawberry Opah..:)
Yey..excited owhk time ini..ehh.:P

Yey....petik dan petik lagi..
Nyum-nyum...:)
 4.Cactus Point
Otw balik kami singgah ke Cactus Point.Bukan sekadar cactus je yang ada di jual tapi bunga-bunga lain pun ada.Teruja masuk cactus point ni sampai I dah jatuh cinta nak bela cactus pulak pas ni..:P
Ada macam-macam bentuk cactus dari kecik sampai besau owhk.
Wow.....!! Harga tak mahal owhk.Yang kecik-kecik 3 pasu RM 10
 
Sayalah gadis cactus itu...ehe

5.Ladang Teh Boh Sungai Palas-
Then kami singgah di Ladang teh Boh pulak.Naik sampai atas yang tak boleh bla tu,Itupun gara-gara Hencik Captain nak tengok sangat tempat shooting drama Ombak Rindu time Haris fighting dengan
Mila kot (correct me if im wrong). So gigih la kami menyelusuri.....bukit yang curam tu sampai ke Puncak!!.

Berhenti sekejap sebab nak tangkap gambar

Here we are!!
I think ini lah tempat waktu mila and haris bergaduh tu.....
Actually banyak tempat jugak kami pergi, tapi tak larat rasanya nak story one by one..:-( kan.Kami singgah jugak di Rose Centre, Kea Farm, Cameron Lavendar, and of course la shopping di Night market Brinchang then makan-makan, withdraw duit di Bandar Tanah Rata

6.Day 4- Sungai Petani Kedah
Our last destination is to Sungai Petani.Sampai kem pun dah malam, so apa yang kami boleh buat ialah angkut hadiah-hadiah dan barang-barang yang kami bawak dari Batu Pahat, then malam tu jugak kami kemas dan bukak hadiah yang perlu and  arranged mana yang patut,then tido.So esoknya kami singgah di Rumah Mak BFF I, Roziani then terus shhot ke Pantai Merdeka

Pantai ni located at Kuala Muda

Time ni memang panas terik jugak, dalam kol 5.30 pm

Tak sah kalau pg pantai tapi tak main tulis-tulis kan.Handwritten by Captain
 Balik tu singgah sekejap kat sawah padi..:)

Hijau

antara gambar  yang Hencik Captain suka :P

Then apa lagi ek...Owh kami pergi tengok movie (World War Z at  Village Mall)-makan Piza-Next day I dah balik Batu Pahat..:)
Tengok la, Time ni muka I dah penat tahap apa ntah, dalam wayang pun I tido je..haha..Hencik Captain pulak segar je, dapat energy daripada man pun tak tahu..:P

 So how our journey honeymoon....?? Panjang tak entry I ni !! tiba-tiba I rasa macam panjang sangat..:P..sorry!!...tengah rajin nak menaip dan share dengan korang.....Thank You sudi baca sampai habis ....:)
Ok bye!!

4 comments:

  1. Wahh...banyaknye tempat u pg utk honeymoon.Sha x honeymoon pon lg.Tunda ke bulan 10.Haha.Gara2 nak tiket murah.

    *Sukenye tgk gamba sawah yg hijau tu.Cantik. :)

    ReplyDelete
  2. hehe...I pg honeymoon dekat2 je dear..:) simple2 place je....murah sikit...ehe..u honeymoon mana?

    * yey I pun lg suka..^^

    ReplyDelete
  3. he he he he
    bestttt tol...!
    x kesah le tmpt dekat pun yunk..jnji hepi kan :)

    p/s: jeles plak tgk org dh kawen...ha ha ha

    ReplyDelete
  4. nice entry sayang...after raya kite plan next honeymoon place ok...love u very much sayang hope we'll be together forever...amin ya Allah

    ReplyDelete