Cala Medina IG

Tabung Rumah ;-)

Tuesday, 16 July 2013

10 Review: Our Wedding Reception

Ok Now nak review Our Wedding Reception Pulak.

Majlis Walimatulurus Kapten Yusuf & Asmida
Date: 29 June 2013
Lokasi Majlis: Dewan Jubli Intan Batu Pahat
Lokasi Make Up: Hotel Landmark Batu Pahat
Tema: Purple & Peach

1.Outfit
First mestila nak review Oufit waktu wedding kan.Yeah...Overall I love my outfit very much time wedding. tapi tang hijab tu I ada ralat sikit, sebab lepas makan position tudung I berubah...Jadi senget benget. hahah..Sampaikan bila amik gambar my Photographer asyik suruh sengetkan kepala je....How weird it is..Bila tengok dalam album kawin..:P

Baju I dari Tepi..Ok tak??
Warna baju I memang tak ada kena mengena pun dengan tema.Sebab baju dapat last minute!! Tapi bila tengok dalam gambar nampak naik pulak.Its Royal Blue.Baju ala-ala dress with pink color bead, agak labuh baju ni.Kalo tengok dalam gambar betul-betul memang the whole majlis I duk pegang baju sanding je time jalan.Takut tersandung..One more thing hijab I tu tudung Mak I owhk.Sebab I tak berkenan tudung yang Mak andam I suruh pakai tu...ala-ala Shila Hamzah..

For Hencik Captain, his wearing no 1 dress.Nampak smart owhk..Suami I ni...ehhh


For Catering I amik Catering sebelah kampung I je, because he offer harga yang agak affordable jugak. RM 9 Satu kepala, Owner by En. Rahizan.His was so professional & Committed with their work.Sabar dengan kerenah I jugak.For Kerusi I request untuk buat selang seli (Peach , Purple)

That day masa tengah setting kat dewan pun dia ada, make sure all the things ok. Overall memang I quite satisfied.Makanan pun sedap, menu makan berdamai pun owhk .So for those who live in Batu Pahat , i prefer you to hire this man service.
Sebelum Majlis

Semasa Majlis ;-)

3.Candy Buffet
 Ok as a plan memang I nak buat Candy Buffet.Since that our wedding kat dewan so I think Its really suitable to have candy buffet.Budget I think tak sampai RM 100 je buat.Mangkuk and pinggan semua I DIY sendiri.

Antara barangan Candy Buffet:
Coklat Bola & Coklat bulat2 emas
Coki
Biskut Bintang  and bulan (ala-ala Cococrunch)
Marsh mellow (I Letak buah anggur kat tengah, mintak my friend yang datang time akad tolong cucukkan
Biskut Ice-Cream
Apam Polkodot ( I tempah 150 biji je pun)
DIY Sendiri dan kawan-kawan sampai syurga (Jijah, Kak zi,Kak I-syah,Husna,Eznyza, kak ju& Nafisah)
Inilah Mereka!!! Sorry muka I nampak makcik sangat dalam gambar ni!!erk..eh
 
So pagi before I make up, I bersama-sama sahabat terchenta setup candy Buffet.I think this is the precious moment ever la..Pengantin turun padang.Bila all the things owhk and fulfill my expectation baru la I leave dewan and bersiap untuk make up.

4.Photo Booth
For Photo booth memang I satisfied sangat.Hasil DIY I with Hencik Captain so memang all the things yang I nak letak ada kat atas meja tu.Thank you kak aisyah sebab tolong as arranged all stuff in photo booth table.All the things memang I dah prepare dari last year lagi
Here is the list:


GuestBoook
Props
Pen
3 frame 
2 Album Tunang
Signage Photobooth & Sign Guestbook 
tiny candle
potpourri

5.Centerpieces 
For centerpieces awal-awal lagi I dah tanya Caterer dorang ada provide tak.Dorang cakap tak ada.So I google and got idea nak letak two or three bunga kekwa dalam gelas and I akan buat label kat situ.Gelas I tight with ribbon.Then since kad jemputan banyak lebih, I letak atas table jugak..:)


Yang ni pun last minute jugak I buat owhk.Petang after I habis monitor at dewan. I ajak my friends beli bunga kekwa.Fresh flower.So bagun je pagi-pagi before majlis kita arng gotong royong ikat riben bagai.Thank You Kak zi and Kak Aisyah for your kind help!!..Really appreciated

6.Sword bearer
For sword bearer I think hanya Hencik Captain je tahu the real story behind it..:).Swordbearer yang abang-abang pedang tu all classmates Hencik Captain.Itupun last minute jugak dorang baru confirm boleh buat. Memang buat I risau sangat.Tapi AlhamdulilAllah all going with the plan.




2 navy
2 Army
2 Airforce 
2 Begpype
1Bridesmaid
So total all 9 Person
7. Baju Family
For baju family sponsored my sister.Its gold and Hencik captain Purple.It is because masa awal-awal majlis kami plan nak tema gold and purple..Changed last minute jugak

Mereka yang terchenta..
8.Rela
For Rela, kita orng amik 2 oarng untuk kawal lalu lintas.Dorang bertugas dari kol 11.00 am until 4.00 pm.Each of them pay RM 50 per person.Ok la.Thank You Abang Rela!

 
 9.Pelamin
Sorry pelamain I review nak dah nk hujung-hujung because mak andam I tu memang banyak sangat mulut, penat I nak handle..haha..tak ada kena mengena pun kan :P.Overall I love this my pelamin so much . Look nice and simple.So this is design pelamin yang I nak.Tak nampak crowded sangat.Full with flower. Thank You Kak iza.For those yang looking for andaman in Batu Pahat I suggest you to use kak Iza.Beliau akan give very affordable price within your budget!!


Contact No: 0127273700-Kak IZA Parit Besar Bandar Batu Pahat

10.Kek
Moments potong kek la yang paling best :-).Nanti I storey dalam entry lain..:) Kek I think I request pada my aunt I peach and purple color, tapi bila siap jadi warna lain..hahha..Over all ok la.

Kek From- Lyn Trading Parit Raja Batu Pahat

Happening gila time potong kek!! ;-)

Ok done 10 Very  Short Review...Fuhh penat menaip..:).Later I try hupdate lagi tau.Btw Thank You sudi baca sampai habis.
Ok bye!!

10 comments:

  1. thank You fyra!!.Nice to meet your blog.:)

    ReplyDelete
  2. Amboi review terus sume sekali, sekaligus.hehe.Rajin btol.Paling suka your baju.Memang naik sgt dear.Btw,congratz on your wedding.Salam kenal.Sha follow sini. :)

    ReplyDelete
  3. sha: yup memang I plan nk review semua sekali ..since tengah rajin ni..kalo dah malas .memng i tak jenguh pun blog..ehe..salam kenaljugak dear..

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Nessa: Nanti u kawen pun macm ni jugak kan dear..:)

    ReplyDelete
  6. hehehe..insyaAllah sampai kawen sis...doakan ye

    ReplyDelete
  7. Nice wedding sis. Selamat Pengantin baru! :)

    ReplyDelete