Cala Medina IG

Tabung Rumah ;-)

Thursday, 17 January 2013

Our Wedding Progress Jan= 2013!!!

AlhamdulilAllah..syukur.Again Allah love is great.Im almost done and completed my Master.Thank You Allah.Now hunting for the job.Usaha-Usaha-Usaha-Doa-Doa-Tawakal.Trust on Allah

Honestly its quite a long time not update Blog.Sorry Readers (Do I have a readers)...tett.

Wow.Now already in the mid of January....(Nerbes owhk) .Tapi I rasa now dah boleh tarik nafas lega sikit  sebab  impotant  things already book with the deposit..and  now need a justification and clarification.

AlhamdulilAllah
In the first week of Jan before Hencik Captain attend  his lcourses at Mentakab for 3 month we managed to settled it fit to our budget.AlhamdulilAllah
Our Wedding still in Progress..InsyALLAH..We will make it..

Dewan=Booked 

Catering =1500 guest (RM 9 per head)
Actually booking catering is one of the challenging things owhk,but i guess its a valuable experienced for us juga. Just imagine for catering  sahaja kami took 2 days to decide the best catering and the important things not over budget.Almost 5 catering we already survey and going through their package and all the things.In the end kami pilih catering tak jauh dari rumah kami...tett...

Andaman= (2 Pelamin+Solek (Sanding+Nikah +Outdoor + Tempat berinai+Baju Songket)
For andaman, we did'nt took a long time to decide which is the best...Because we already satisfied with the package provided by Kak Iza.Soon I review pasal dia owhk.She's very beautiful women.Mulut Becok gila...penat nak layan....The important things rate offered by kak izah was  really affordable.So How can we say No.!!!..So Booked je lah...

Kad Jemputan=Settled (1000 pieces free 2 banner, and 14 plastic beg)  
Owh kad jemputan memang  We all plan nk buat as formal as can,not to heavy with picture and corak and the important things nak murah tapi tetap nampak mahal...^^.So you all boleh bayang kan how cerewet dan kecohnya I masa fighting for harga kad jemputan.Mula-Mula nak amik below 1000 pieces sebab nak bayar murah..last-last I terpaksa akur jugak dengan Hencik Captain supaya amik packaged terus.So boleh jimat jugak for the banner and plastic goodies...kan-kan..

Home stay=Already Booked (4 room)- 2 days
Yup Homestay pun kami dah Booked.Tapi agak jauh dengan Dewan......about 10-15 minutes.Since that they all Army yang I rasa sangat tinggi dicipline nya ,so I rasa tak ada masalah dorang nak datang on time kan.RM 50 per room/day.Very Conducive and Comfortable place..murah pulak tu....^^

Reception Outfit=Already Booked
Actually Baju reception la yang I awal-awal survey...wow....Baju I tak buat owhk....Sebab I rasa its kind of wasting time and money  nk buat baju resepsi sahaja ..Mesti dah dekat riban with upah tailor bagai.So I decided nak sewa je...So I dapat one of the baju resepsi yang sangat simple,tp nampak anggun sangat pada mata I ,(Hopefully mata Hencik Tunang daqn semua tetamu pun)..I survey kat blog je,then I dapat tahu she's also orang kampung I (Batu Pahat)..Terus I email...tanya harga...bla  ..bla.Then 31 Disember 2012 (Malam before counting for new years)I and Hencik Captain redah ke Damansara, with the intention to try and book the baju...So Booked with no deposit/Thank You sangat-sangat kat Hencik Captain sebab sanggup datang dari Utara ..then terus shoot pg damansara......even macam-macam cabaran masa itu...tettt

Barang Hantaran= Me (Beg tangan+Kasut+Jam) -Hemcik Captain (Jam+Kasut+Cermin Mata) also done
 For Barang hantaran Kami survey a few tempat sahaja.(Sogo+Jaya Jusco Setiawangsa+Kedai Batu Pahat)
The best thing kami dapat set jam couple dengan harga yang sangatlah murah...................................(Happy Hour)....



Thank You Allah
Banyak lagi nak storey....But I guess its enough kot..^^
Thats all....
Until then
Will be continued owhk..
 Thank You for reading..:)

2 comments:

  1. hye dear... bakal isteri army ya. sama lah kita. sep sket. hehe. happy preps darla :)

    ReplyDelete
  2. sarahhernyer: TQ dear..:)Nerbes.bnyl lg nk kena settle and review....

    ReplyDelete