Cala Medina IG

Tabung Rumah ;-)

Thursday, 1 November 2012

Review for My Engagement 27102012

Review for My Engagement.

Now comes to Review for Our Eday:

1- Menu Makan

Menu adalah Seperti Berikut:
Nasi
Mereka super duper Chef in my Family yang masak.Mak  just bagi arahan sahaja: Sweet kan..^

Lauk:  Sambal Udang (My Sis Masak-  Chef Yanti )
          Ayam Masak Merah (My Sis Masak-Chef Nahariah)
          Sambal Goreng Jawa (My Sistes in Law-Chef Yan)
          Tom Yam (My Sisters on Law-Chef Afzan)
          Daging Dendeng (My Aunt-Masak)
          Sate (300 cucuk sponsered by My Sisters-Kak Ita)

Air- Orange Juice

2-Outfitt.
Since that our e-day kami pun not unplanned .So for the outfit,I'm just wearing the baju that I bought last 3 month from my classmates.Luckily that kain yang I beli is stunning and difference with others baju yang I pernah ada with the blink-blink and manik bagai.So I'm decided to make a simple dress and ala-ala jubah bila dah siap...Quite satisfied..Price for tailored (RM-44)

3.Doorgift
For the door gift,souvenirs memang I serahkan bulat-bulat pada budi bicara my mum to decide.Sebab memang my mum memang awal-awal dah cakap nak settlekan my goodies.So after a few discussions and some arguments with my mom.So for the goodies
  1.  Mug- 60 biji ( My Mum + Me ) yang sponsor. -RM 120
  2. Air Kotak-Sponsored by My Sis (Ainee) - RM (20)
  3. Kuih Bahulu -Ni pun mu mum senyap-senyap je beli.Petang before we our E-Day ,My mum packed.Sebab takot I bising..(MestilaH I takut over budget nanti)
4-Hantaran

My Hantaran I sent kat  my sister in law aunt tolong buatkan. (Hijau + Putih)-Hasinlnya I'm quite satisfied
For the Captain (Hantaran family dia yang bergotong royong buat ^^)

5-Mini Pelamin
This that Im never expected.At first Im just Imagine that My mini pelamin will be the simple and cheaper as we can, but bila dah sampai ke pengetahuan my mum.Dia seboleh-bolehnya nak letak kerusi kat tas pelamin.So price will be up.

Even memang I dah give up dah dengan mak cik pasang pelamin ni.Sebab seharian daripada pagi sampai petang tunggu tak jugak datang.At last my sisters in law call,she said that mak cik itu  lupa tarikh pasang pelamin kat rumah I.So bila dia dapat tahu memang kelam kabut la nak beli kain bagai petang tu jugak.So tepat jam 6.30 pm petang baru la mak cik pelamin and her husbnd datang untuk pasang pelamin.Hasilnya:Awesome.Thank mak sponsored ^^
 6-Make Up!
Actually I'm the type of girl yang benci make up.Fobia pun ad because my skin is quite sensitif with make up.So seboleh-bolehnya I want to avoid to wear a make up.But for the special occasions macam ni tak kan la I nak bagi alasan macam ni.So rubbish kan.So Make Up Im totally serahkan kepada budi bicara My sis yang ada kat rumah.Alat make up memang I tak ada.So just Imagine how simple am I....--.

During touch up and make up memang sangatlah kelakar...Ya Allah .Two of my sis bergotong royong make up kan I yang tak seberapa ayu ni...............apa taknya tengah-tengah make up,duk sibuk jugak make up diri sendiri jugak..huhu..hahahha..lawak.But for the results I was quite satisfied.Tq Kak Ita and ayu..Love u..^^

7-Lagi apa lagi yang I tak Review ek..^^

Will Be Coming Soon Ek..

No comments:

Post a Comment