Cala Medina IG

Tabung Rumah ;-)

Saturday, 22 September 2012

Hantaran : Almost Done

AlhamdulilAllah in 22/9/2012 at Sungai Petani Kedah.Hantaran Done.

Heh I wih my Hantaran will be like this!!! ^_^
Sumber: Hencik Google
Thank you ALLAH  kerana telah mempermudahkan urusan Kami berdua.Here is the time line.Time goes to fast at SP, but we did a good job and make it the day.

For the Hantaran.We planned to have a simple as sweet sahaja.No Shoes.No Beg, No Perfume.No Kemeja, No Tab, No HP.....................................................

So here is the list our Hantaran.5 berbalas 7 Sahaja. ^_^ with the Budget

Hantaran Saya Untuk Awak

1- Wallet and Belt- RM 99.90  (The Store SP Plaza)
From Polo,Actually agak mahal kan, tapi after a short discussion I suggested HC beli jugak sebab material  memang reliable and high quality.So for the future,I rasa memang worthful.

2-Sejadah- RM 33 (Kedai Sharifuddin)
Harga Sebenar RM 47.Tapi we got a discount a few ringgit.Yeah

3- Kain Songket- RM60
Songket ini tenunan from India.I hope my mum akan suka dengan kain songket ni , sebab nak mintak tolong dia jahitkan songket tersebut.I think, this songket is a  little bit different from others Songket, .Harga Sebenar RM 85.

4- Buku - RM 40
Terlebih budget sikit, tapi its owhk.Semoga ianya memberikan Manfaat untuk Kami berdua

5-Baju Nikah- Sponsor 
6-Cake-Sponsor 
7-Buah-Sponsor 
8-Sirih Junjung-Sponsor 

Total- RM 232.90
Hantaran Awak  Untuk Saya

1-Cincin-Kedai Emas Nizam
Cincin ni memang pening.After pusing almost 5-6 kedai emas di ares SP,Syukur AlhamdulilALLAH we found such a beautiful ring idaman hati.Simple,not too heavy design,sweet and the most important thing price memang affordable RM 448.After discount RM 310

2-Sejadah-RM 30- Kedai Sharifuddin
3-Telkung-RM93
For the telkung memang kami amik masa lama. Almost 4-5.Harga Sebenar RM 98.Even memang layanan kat situ memang agak kurang ,tapi tak dinafikan corak telkung tu memang awesome with the bunga timbul and manik.So Im a satisfied with that
4-Buku- RM 25-Tesco Besar SP
5-Sirih Junjung
6-Cake 

Total -RM 458


Our Budget Now- RM 690.90

So now tinggal nak bawa balik kampung and decorate mana yang boleh.Nak DIY .I rasa tak sempat..
-_-.But Hencik Capten said that he want DIY hantaran nak bagi I!!...So just wait and see.Btw nanti I upload the outcome yeah.

Thank You.Now Im in Love with SP..:-)

No comments:

Post a Comment