Cala Medina IG

Tabung Rumah ;-)

Sunday, 12 February 2012

Ticket untuk Syurga : 1

Tadi baca inbox lama-lama kat FB,suddenly terjumpa link ke blog ni..Sangat Teruja dan bahagia.Walaupun lambat lagi hari untuk kami akan diijabkabulkan,tapi sangat teruja ..(Napa ntah)

I wish i could be with you capt  (HALAL) as soon as Possible.InsyAllah
See, Betapa mudahnya bagi kita (wanita)  mahu masuk dalam Jannah kan.One of the ticket is through your "Husband" :
Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya:“Apabila seseorang isteri meninggal dunia dan suaminya redha kepadanya, maka ia akan masuk syurga.”
 Riwayat Tirmidzi dan Ibn Majah

Rasulullah SAW bersabda: "Mahukah aku beritahukan kepada kalian, isteri-isteri kamu yang menjadi penghuni syurga ialah isteri yang penuh kasih sayang, banyak anak, selalu kembali kepada suaminya. Di mana jika suaminya marah, dia mendatangi suaminya dan meletakkan tangannya pada tangan suaminya seraya berkata: "Aku tak dapat tidur sebelum engkau reda".
(riwayat al-Nasai dalamIsyratun Nisa no. 257.)

I Love You Coz Allah



Rasulullah SAW  bersabda yang bermaksud: Demi zat yang jiwaku berada di tangan-Nya, tidaklah seorang suami memanggil isterinya ke tempat tidurnya lalu si isteri menolak ajakan suaminya (enggan) melainkan Allah SWT murka terhadapnya hingga si suami reda padanya.
(riwayat Muslim no. 1436)





Credit To Laman Ayahsu.Banyak lagi yang perlu dipelajari.Takot sangat....................(^_^).

Nota Kaki untuk HC:Alamak Ternyata ini memang penangan baca Buku Kak Ayu itu awak (Isteri Mithali Idaman Suami...) Sorry eh pasni saya dah tak nak  study sangat buku tu,......
Ok bye


2 comments:

  1. awak..yg part redha tu don't worry la k...sy mmg cpt cair lg2 bile awak yg pujuk....hehehe,,,sy sgt redha ngan awak....nk awak dan saya masuk syurga sama2...amin

    ReplyDelete
  2. Amin Yarabbalalamin........Thank You Awak..Bimbing and pimpin saya ke syurga ea...saya yakin dengan awak....Saya nak jadi satu-satunya isteri awak di dunia dan akhirat, (^_T)

    ReplyDelete