Cala Medina IG

Tabung Rumah ;-)

Wednesday, 1 February 2012

Review First Blog: Kina and Sharifuddin (Wedding Day) Part 2

Owhk Now nak Review DIY Projects by  Shakina and Sharifudin pulak.Actually after read some of the entry about the preparation Kina and her partner.Terus rasa "Wow Brilliant Idea".

Memang Kagum akan kegigihan dorang to ensure that their wedding will be somethings that we can remembered and memorized till the end.And all of their idea really worthful that  can be used and guide others bride to be like us..(^_^)


Doorgift
I think , in all of the prep Doorgift will be the most difficult things to think.Since that we will have many types of guest from different background,religion,and age so  we  must make a right and flexible choice kan.
 
Doorgift si cilik.Tag thank You tu dorang buat sendiri tau...Gegeh kan..
Botol Jar.

Size botol jar 8cm x 6.5cm (200g)
Kos untuk mendeko botol jar.
Botol Jar : RM0.68
Doily Paper : RM0.06
Thank you tag : RM0.05
Total : RM 0.77



GuessNote:
Guesnote ni memng paling I suka antara D.I.Y project Kina and Sharifuddin.So creative..rite

Apa yang kita perlukan adalah:
1) Peti surat : Boleh dibeli di kedai hardware..eg: Ace Hardware
2) Spray putih : Juga di kedai hardware atau pasaraya..
3) Kertas keras berwarna putih : Beli kat Popular
4) Pen berwarna warni : Juga boleh dibeli di kedai buku..
5) Kain alas berbulu : Guna semula dari mini pelamin nikah..
6) Bunga-bungaan : Guna semula handbouquet nikah..
Post-Card and Magic Pen
After Edited Peti Surat .................(^_^)Comel sangat

Tada: Ni hasilnya...........Wow.

Macam biasa, budget kira-kira..
Peti Surat : RM12.00++
Spray putih : RM7.00++
30 Keping kertas putih keras : RM12.00++
6 Btg Pen Warna warni : RM5.00++
Kain berbulu : Free sebab recycle dari nikah
Fresh flower : Free sebab recycle dari nikah
Menu Label 

Wow lagi.Menu Label pun ada awak.Jom Tengok
Tada
Result 1: Guest Book Corner
Result 2: Buffet Station
Ok Mata dah sangat mengantuk...Tomorrow have a Journey to UiTM Shah Alam..Settle down My biasiswa
So Will be Continue..........awak


2 comments:

  1. awak...sy tambah sayang n tak sabar gile2 kot nk kawin ngan awak

    ReplyDelete