Cala Medina IG

Tabung Rumah ;-)

Friday, 17 February 2012

Label Card and Post Card For My Sis Wedding

Rasa dah lama tak hupdate blog Cinta Kita ini:

 Sorry awak.Sebab saya memang busy nak hupdate kemahiran mengubah kat diri.Banyak tengok tutorial kat youtube to learnt new things(padahal tengok tutorial bagai terus tido...zzzzzzzzzzzzz) hehe

So after blogwalking kat bride to be blog so tercetuslah ilham nak wat centerpieces (yang kat tengah meja tu awak,yang letak bunga or candle kat atas meja.Reason:Tak ada la nampak kosong je guests table tu nanti kan.

Sebenarnya nak buat macam ini:


So after 4 hour berdating dengan Mr Adobe Photoshop CS4 maka tercetuslah (bape banyak tercerus pun tak tahu la kan ) so inilah hasilnya.Tada!!..



Actually nak buat Guestsbooks juga:

Put Centerpieces kat tengah-tengah dgn label ni:

Idea: Nak letak pic sketch kat atas meja guestbook tu nanti .So try search software sketch kat Hencik Google(Done install!!!).yeah..

Contoh Pic after Using this Software:

Inilah Mereka: (Ternyata Jodoh tu Memang Rahsia Allah kan (^_^))
Post Card nie nak suh guests letak dalam box nanti (Tak ada idea lagi (T_T)

Tiba-Tiba rasa post card buatan sendiri lagi awesome!! )perasan je kan..heh
So kena beli A4 Paper yang keras sikit and Magic Pen:
Crepe Peper sebab nak buat bunga tisu arround 20 flowers
Cawan nak letak bunga (Ada)
Gabus nak cucuk label (Ada)
Laminate Plastic (Kena Beli)

Owkh ini je kot.Will be Continue awak.(^_^)


2 comments:

  1. quite ok la design awok tu..tp kalo enhance sikit part colouring mybe ok kot..ikot tema majlis akak...then deko gambar2 cute sikit ker...kn2...lg 1 font mungkin kene tuka sket....hmm, another part think ok..weldone cayang ku yg chomel...geram nk cubit pipi...hehe

    ReplyDelete
  2. awak...thank you.Saya suka awak bagi comment (pengsan jep)..ok2..t saya edit bg cantik sikit eh awak.Tq awak....awak hmmmm..."time please run faster"....kesian kat awak..kesian kat saya..(hoho)..

    ReplyDelete