Cala Medina IG

Tabung Rumah ;-)

Thursday, 23 February 2012

Kenangan Kami di FB (^_^)

Actually,tak ada mood and idea lagi nak review pasal our preparation.So tiba-tiba datang idea nak review kami punya inbox kat FB yang dah beriban-riban tu  (Yang Berfaedah sahaja akan di kongsi di sini)..hehe. Since kami Memang tak selalu jumpa,so FB also one of way we communicate about anythings.So here is one of the info  that I shared with HC nd surprisingly  he had almost 80% from below criteria..............

Just Short Review about this:10 Sifat Calon Suami Yang Baik
Jika anda seorang wanita, carilah lelaki yang mempunyai sifat-sifat berikut.Jika anda seorang lelaki, jadilah seorang lelaki yang mempunyai sifat-sifat berikut.

1. Kuat amalan agamanya. Menjaga solat fardhu, kerap berjemaah dan solat pada awal waktu. Auratnya juga sentiasa dipelihara dan memakai pakaian yang sopan. Sifat ini boleh dilihat terutama sewaktu bersukan.

Pada awalnya hanya tertarik pada sifat ini sahaja (word in purple color)

2. Akhlaknya baik, iaitu seorang yang nampak tegas, tetapi sebenarnya seorang yang lembut dan mudah bertolak ansur. Pertuturannya juga mesti sopan, melambangkan peribadi dan hatinya yang mulia.

Dia sangat cool dan nampak macam tak kisah sahaja tapi masih nampak ketegasannya

3. Tegas mempertahankan maruahnya. Tidak berkunjung ke tempat-tempat yang boleh menjatuhkan kredibilitinya.

Semoga terus tegas owhk.Good Luck Awak

4. Amanah, tidak mengabaikan tugas yang diberikan dan tidak menyalahgunakan kuasa dan kedudukan.

Yup He is....InsyAllah

 5. Tidak boros, tetapi tidak kedekut. Tahu membelanjakan wang dengan bijaksana.

Dia nampak jugak kedekutnya tapi sangatlah terkawal.(^_^):Jangan marah eh awak

6. Menjaga mata dengan tidak melihat perempuan lain yang lalu lalang ketika sedang bercakap-cakap.
No idea yang ini.(^_^) :Tolong jawabkan eh awak....

7. Pergaulan yang terbatas, tidak mengamalkan cara hidup bebas walaupun dia tahu dirinya mampu berbuat demikian
Hmmmmmm....Tak suka awak pergi Yeye (Benci -Benci Sangat ....demn......)

8. Mempunyai rakan pergaulan yang baik. Rakan pergaulan seseorang itu biasanya sama.

Kenal rakan-rakan sekolah dia je.Memang Owhk.


9. Wajah yang tenang, tidak kira semasa bercakap atau membuat kerja atau masa kecemasan.
 


 Sentiasa nampak tenang tapi jangan di sangka tiada buaya.(^_^) hehe

10. Bertanggungjawab. Lihatlah dia dengan keluarga dan ibu bapanya.

Very Family Man.................................................................(Pengsan)
...

By: PadaMu Ku

Dont Know Why???.Dia punya banyak persamaannya seperti Criteria-Criteria  Di atas:hoho

_______________________________________________________________


Thank You Allah.
Ternyata Bahagia itu terletak pada Agamanya

2 comments:

  1. yg pndang pmpuan lain tu mmg la x..coz da la xslalu jmpe...msti nk tgk awk sorg jer kn...hehehe

    yup sy mmg x suke g yeye tu sgt2....hmmm...

    kwn2 kt skolah ok..tp kwn2 kt tmpt keje.....hmmm...

    tenang la sgt,,tp dlm ati tuhan jer yg tau,...berekor-ekor buaye tau..hehe

    owhk awak,,pastni review pasal awak plak k....mane aci sy sorg jer kn
    haha

    k bye awak..

    ReplyDelete
  2. hehe...normal la lelaki pandang2 awekz...nak2 cun and seksi...(tak macam saya)...

    Awak2 tak kan saya nak review diri saya sendiri..sungguh sangatlah segan kot...(^_^)...

    ReplyDelete