Cala Medina IG

Tabung Rumah ;-)

Saturday, 28 January 2012

Bagaimana ia bermula?


Cinta Jarak jauh berbaloikah..

"Awak serius saya tak tahu nak tulis apa dan update apa.Rasa macam  nak cerita about our relationship.Tapi rasa janggal pulak...(^_*).Napa ntah..'

Ok Serba sedikit tentang hubungan kami.Sejujurnya tak ramai yang tahu tentang hubungan kami sebagai pasangan kekasih....tetttttttt.

Buat apa nak kecoh-kecoh beb belum halal lagi kan....
(Betol tak Awak?...)


Bagaimana ia bermula?
 Actually kami kawan satu sekolah.Tapi memang tak pernah bercakap sepatah haram pun antara satu sama lain.Frankly speaking memang saya meminati Hencik Captain itu since dari form 3 rasanya.

Reason?? sebab tengok muka dia yang sangatlah skema dan nerd gile..(pengsan).Muka alim dan suci time tu.Cool dan sangatlah baik.Terus terpikat............ek....(^_*)

Ok so life goes on as usual.Hencik Captain (HC) dapat result yang gempak kababom kot .Saya?? hehe..So HC continue study at Sekolah Menengah Sains Seremban.Saya lak stay kat sekolah yang sama.Habis study saya dapat offer futher study at UiTM Segamat.Hencik Captain pulak di ATMA/UPNM

After 4 years,  we meet again at bustand Batu Pahat.First time jumpa memang tak sangka itulah HC yang saya minat  time sekolah.Rambut memang skema kot.Muka pun lain semacam.Tapi memang ada jugak terdetik "eh usop la" ..heh

So kami bertukar-tukar number phone kat friendster.Meseg and call macam biasa.And then saya dapat tahu HC pun minat saya( adoi memang tak sangka,tapi macam dah dapat agak sebab pernah nampak dia curik-curik pandang kat sekolah dulu).Tapi time memng tak ready nak couple-couple.

So relax-relax je dulu.Tapi kami still contact since saya habis degree and HC pun commission at UPNM.

Why HC?
He is really cool beb ,tak pernah paksa saya untuk terima cinta dia pun.Even terpaksa tunggu lama tapi dia tetap sabar je.Sangat sederhana dan family man.The most important things dia sangat  menjaga Tiang Agamanya.....banyak dan banyak lagi sebab saya memilihnya lagi,tapi biarlah ia menjadi rahsia dulu...(^_^)

So Now? 
Im happy with him. Thank You Allah for sending him......to me.

Semoga Engkau terus mepermudahkan jalan  pernikahan kami
Semoga ikatan ini kekal hingga ke Syurga Firdausi

AMIN

The best is reason is ............Will be Continue.......

1 comment:

  1. Sweetnyer..Dream come true :)
    Best jugak Kalau org yg kita minat pon suka kita balik..Unexpected!

    ReplyDelete