Cala Medina IG

Tabung Rumah ;-)

Tuesday, 15 July 2014

Ramadhan...Persiapan Raya..

Ramadahan...Persiapan Raya..


Rutin harian Puasa?

Buah hati " Asma Syakira"
Dah lama tak hupdate belog.Jujurnya tiada benda yang super best nak dikongsi.bhabha Rutin harian masih sama.Pergi dan balik keje macam biasa.Cuma bulan Ramadhan dapat balik keje  1 jam awal  daripada biasa. Syukur Alhamdulilah, dapat juga tolong kakak buat preparation berbuka apa yang patut, sambil petang-petnag layan baby bam-bam "Asma Syakira".17 tahun menunggu baru dapat second baby "Shakira". Allahuakbar. Bila tengok kesabaran kakak menunggu zuriat kedua selepas zuriat pertama meninggal 5 tahun yang lalu, It was touched my heart to bits.



Suami?


Cuba carik mana suami tite,,
Suami pulak  berkurusus 3 bulan di Pahang hingga  minggu ke 3 puasa,  Jumpa pun hari minggu di kampung , so until now masih tak berkesempatan lagi nak berbuka dan berpuasa di rumah sewa.Masak for prepare untuk berbuka & bersahur untuk suami terchenta pun belum lagi..bhahha,sebabnya bila di kampung confirm la mak dan mak mertua yang  masak .Loser jugak part yang ni...-_-


Persiapan Raya?


Baju raya memang dah push husband awal-awal untuk beli....sebabnya dah tahu suami akan banyak nak pakai duit time kursus nanti.So "PAU" dia awal-awal suruh beli baju raya family dia and family bini sekali. Persiapan lain belum lagi...bhahah..Tapi duit raya dan sampul duit raya dan settle semalam...hehe


Anak?

Tetiba je nak masuk kan part  "Anak" dalam list post pasal Ramadhan dan Raya ni.Bhahah..Sebab dah dapat agak Raya tahun ni mesti ramai nak tahu tentang perkembangan hubungan intim kami.. hahah.. statement tu sangatlah tak boleh bla kan. hahaha Soal "Anak" "Zuriat" masih lagi Rahsia Allah, ternyata Raya ni bukan rezeki milik kami lagi. So kami raya berdua tahun ni ;-)


Ucapan?
Picture Hari Raya 2013 lalu
Di kesempatan ini saya dan suami ingin memohon beribu ampun dan maaf kepada semua yang mengenali kami, Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin.Semoga Aidilfiri ini memberi 1000 makna buat kita semua.

Amin

Sampai sini

Xoxo


1 comment:

  1. Alhamdulillah atas segala nikmat rezeki kurniaan Allah. Semoga kita sentiasa mendapat keberkatan dan keredhaan Allah hingga ke syurga.

    ReplyDelete